Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2020

За принципової позиції прокуратури без змін залишено вирок суду, яким мешканця Хмельниччини засуджено до 5 років позбавлення волі за надання неправомірної вигоди слідчому

За принципової позиції сторони обвинувачення, постановою Верховного суду відмовлено у задоволенні касаційної скарги засудженого та залишено без змін вирок Ізяславського районного суду, яким обвинуваченому в спробі підкупу поліцейського призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.
 

У лютому 2018 року за процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури та у взаємодії із працівниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.
 

Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за здійснення діяльності, пов’язаної із незаконним зайняттям гральним бізнесом, повернення вилученої комп’ютерної техніки та закриття кримінального провадження, правопорушник запропонував слідчому слідчого відділу Ізяславського відділення Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області неправомірну вигоду.
 

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво та за вказаним фактом на підставі рапорту поліцейського розпочато кримінальне провадження.
 

Під час дачі хабара, громадянина викрито, а грошові кошти в сумі 5 тис грн вилучено.
 

Стороною обвинувачення у суді доведено вину особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище). Засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Будучи незгідним з рішенням суду першої інстанції він оскаржив його в апеляційному та касаційному порядку, однак ці скарги залишено без задоволення.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1820