Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2020

За апеляційною скаргою прокуратури Хмельниччини судом скасовано рішення про неправомірне успадкування права оренди 58 га землі вартістю 800 тис грн

Прокуратурою області приділяється постійна увага дотриманню конкурентних засад при отриманні прав на користування земельними ділянками державної та комунальної власності.
 

Моніторингом даних Єдиного державного реєстру судових рішень встановлено, що рішенням Красилівського районного суду за позовом фізичної особи до Красилівської райдержадміністрації за громадянином визнано право оренди двох земельних ділянок водного фонду загальною площею 58 га.
 

Виявилось, що позивач, після смерті свого батька, з котрим ще у 2008 році укладено договори оренди ставків, звернувся до суду з позовом про визнання права оренди цих ділянок в порядку спадкування за законом, який судом першої інстанції задоволено.
 

Разом з тим, прокуратурою встановлено, що вказане рішення суду прийнято без належних правових підстав, оскільки укладеними договорами встановлено заборону успадкування вказаних прав у разі смерті орендаря.
 

Як повідомив начальник управління прокуратури області Андрій Гаврилик, за апеляційною скаргою прокуратури Хмельницької області, постановою Хмельницького апеляційного суду рішення районного суду скасовано.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1782