Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2019

За апеляційного реагування прокуратура домоглась реального покарання винуватцю ДТП зі смертельними наслідками

За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури області, апеляційним судом скасовано вирок Славутського міськрайонного суду в частині призначеного покарання винуватцю дорожньо-транспортної пригоди зі смертельними наслідками.
 

Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва прокуратури слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, встановлено, що трагедія сталась у жовтні минулого року в м. Шепетівка внаслідок порушення водієм автомобіля марки «Ford Fiesta» правил безпеки дорожнього руху.
 

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, кермувальник, рухаючись перехрестям, здійснив обгін іншого автомобіля та допустив наїзд на двох пішоходів, які переходили проїжджу частину на неврегульованому пішохідному переході.
 

Від отриманих травм одна жінка-пішохід померла у лікарні, не приходячи до свідомості. Інша потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286  КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого та заподіяли тяжкі тілесні ушкодження). Вироком міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Разом з тим, від відбування основного покарання засудженого звільнено із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.
 

Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку.
 

«За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок суду першої інстанції в частині звільнення від відбування покарання з випробуванням Хмельницьким апеляційним судом скасовано», – повідомив начальник управління прокуратури області Володимир Готра.
 

Відтак, відповідно до вироку апеляційного суду винуватець ДТП в установах відбування покарання проведе 4 роки. Окрім того, його на 3 роки позбавлено права керувати транспортними засобами.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1801