Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2019

На Хмельниччині за втручання прокуратури безхазяйну нерухомість вартістю чверть мільйона гривень передано у власність територіальної громади селища

Хмельницька місцева прокуратура звернулась до суду із заявою про передачу безхазяйного нежитлового приміщення площею понад 400 кв. м та вартістю 215 тис. грн. у комунальну власність.
 

Вказана господарська будівля розташована на території с. Ставниця Летичівського району, де колись діяла селянська спілка власників, яка при ліквідації не передала до архіву жодних відомостей щодо цього майна.
 

З метою забезпечення дотримання порядку визнання нерухомості безхазяйною у місцевій газеті опубліковано оголошення про взяття даного майна на відповідний облік. Однак, упродовж року власник приміщення не знайшовся.
 

Меджибізька селищна рада, уповноважена управляти майном територіальної громади та розпоряджатись ним, з відповідною заявою до суду не звернулась, а тому, захищаючи інтереси громади, місцева прокуратура подала заяву до суду самостійно.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, судом позицію прокуратури підтримано та прийнято рішення про передачу нежитлової будівлі у комунальну власність територіальної громади селищної ради.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1892