Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2019

На Хмельниччині повідомлено про підозру трьом членам організованої злочинної групи, які незаконно виготовляли та реалізовували фальсифікований алкоголь

Завдяки скоординованим прокуратурою області заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям, працівниками правоохоронних органів області у серпні цього року викрито та припинено протиправну діяльність організованої групи, члени якої незаконно виготовляли та реалізовували фальсифікований алкоголь.
 

За вказаним фактом, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області проводиться досудове розслідування.
 

Встановлено, що троє мешканців області, з метою незаконного виготовлення, зберігання та подальшого збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв під виглядом горілки та коньяку, під підпільний цех обладнали гаражне приміщення на території домоволодіння одного із них.
 

Надалі, забезпечивши систематичне виготовлення фальсифікату, розфасованого у ПЕТ-пляшки різної ємності без марок акцизного податку, здійснювали його збут жителям області.
 

Під час проведення ряду санкціонованих обшуків слідчими виявлено та вилучено понад 1400 літрів незаконно виготовленого алкоголю.
 

Також в ході обшуку вилучено обладнання, сировину та тару для незаконного виготовлення і розливу алкогольних напоїв.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський, наразі викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 ч.1 ст.204, ч.3 ст.28 ч.2 ст.204 (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, зберігання з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, їх транспортуванні, а також збут, вчинені організованою групою осіб) КК України.
 

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2029