Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2019

На Хмельниччині під час одержання неправомірної вигоди викрито голову селищної ради (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

За процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури, слідчим відділом Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області у взаємодії зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди головою селищної ради однієї з об’єднаних територіальних громад Хмельниччини.
 

Встановлено, що, використовуючи своє службове становище, посадова особа вимагала у мешканця області 600 доларів США.
 

За цю суму вона обіцяла сприяти у прийнятті сесією селищної ради рішення про надання в оренду двох земельних ділянок.
 

Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди зазначену особу викрито «на гарячому» та затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, за вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням).
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання викритій особі запобіжного заходу.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2311