Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2019

На Хмельниччині за втручання прокуратури професійно-технічному навчальному закладу повернуто 160 га землі вартістю майже 5 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин та охорони дитинства.
 

Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено факти незаконного використання приватним агровиробником земель професійно-технічного державного навчального закладу.
 

Так, у червні цього року між закладом освіти та сільськогосподарським виробничим кооперативом укладено договір, відповідно до якого агровиробнику надано право вирощувати сільськогосподарську продукцію на 164 га землі, що належить навчальному закладу на праві постійного користування.
 

Встановлено, що фактично між сторонами виникли відносини оренди, укладений правочин є удаваним та в порушення вимог законодавства зазначена земельна ділянка фактично використовувалась суб’єктом господарювання для отримання прибутку.
 

Враховуючи виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання зазначеного договору недійсним та звільнення земельної ділянки закладу освіти.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, в ході розгляду справи господарським судом Хмельницької області відповідачами договірні відносини припинено у добровільному порядку, а землю вартістю майже 5 млн грн гривень повернуто законному землекористувачу.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1684