Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2019

Прокуратура вимагає сплати до бюджету 600 тис грн орендної плати за використання землі у м. Кам’янці-Подільському

Органами прокуратури області приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності.
 

Встановлено, що ще у 2008 році одне із підприємств стало власником комплексу нерухомого майна загальною площею близько 3,5 тис. кв. м у м. Кам’янці-Подільському.
 

Рішенням міської ради власнику нерухомості затверджено технічну документацію із землеустрою та на землекористувача покладено обов’язок упродовж місяця укласти договір оренди ділянки.
 

Однак, всупереч вимогам законодавства та рішенню органу місцевого самоврядування, з того часу правовстановлюючі документи, що посвідчують право користування землею площею більше 7,5 тис. кв. м, так і не оформлені.
 

У зв’язку із цим, ділянка використовується безоплатно, бюджет територіальної громади недотримує значні кошти, що і стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді.
 

Як повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар, прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення із недобросовісного землекористувача на користь міської ради 640 тис. грн. безпідставно збережених коштів орендної плати.
 

Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2453