Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2019

На Хмельниччині за втручання прокуратури припинено неправомірне використання 150 га землі вартістю 2,1 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин та охорони дитинства.
 

Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при використанні землі сільськогосподарського призначення на території Віньковецького району.
 

Встановлено, що у квітні цього року між професійно-технічним навчальним закладом та одним із сільськогосподарських виробничих кооперативів укладено договір, відповідно до якого у користування суб’єкта господарювання передано земельну ділянку площею 152 га.
 

Фактично між сторонами склались відносини з оренди землі, які повинні реалізуватися у чіткій відповідності до вимог земельного законодавства.
 

Окрім цього, повноважень розпоряджатись цією землею, за відсутністю рішення відповідного органу влади та без проведення аукціону, освітній заклад не мав.
 

В порушення вимог законодавства ділянка, надана навчальному закладу для забезпечення виконання його завдань, використовувалась приватним агровиробником для отримання прибутку.
 

З метою припинення вказаних порушень місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання вказаного правочину недійсним та звільнення землі недобросовісним користувачем.
 

Під час судового розгляду справи спірний договір між відповідачами розірвано та ділянку вартістю 2,1 млн грн повернуто законному власнику.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1817