Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2019

За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури усунуто порушення під час закупівель на суму 1,3 млн грн

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» при проведенні державних закупівель комунальним підприємством Кам’янець-Подільської міської ради та однією з сільських рад Кам’янець-Подільського району.
 

Місцевою прокуратурою встановлено, що комунальним підприємством міста в березні поточного року укладено договір на закупівлю за бюджетні кошти 43 тис літрів пального на суму понад 1 млн грн.
 

В подальшому, між замовником і постачальником безпідставно укладено додаткову угоду до вказаного договору, яким змінено ціну за одиницю товару в сторону збільшення, в результаті чого фактично зменшено кількість предмету закупівлі.
 

Також, місцевою прокуратурою виявлено численні порушення законодавства під час здійснення закупівлі пального на суму близько 300 тис грн сільською радою Кам’янець-Подільського району.
 

У зв’язку із цим, як повідомив керівник місцевої прокуратури Олександр Гончар, у порядку досудового врегулювання спору, перед Управлінням Західного офісу Держаудитслужби ініційовано питання про проведення моніторингу вказаних закупівель.
 

За результатами вжитих заходів вказані порушення вимог законодавства усунуто, умови одного з договорів приведено у відповідність до вимог чинного законодавства, інший правочин розірвано.
 

Внаслідок цього попереджено незаконне витрачання бюджетних коштів на суму більше 300 тис грн.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1901