Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2019

Правоохоронцями Хмельниччини припинено діяльність конвертаційного центру

Прокуратурою Хмельницької області спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби в області продовжується активна робота щодо забезпечення надходження до державного бюджету податків, загальнообов’язкових платежів та притягнення винних до визначеної законом відповідальності.
 

Так, як повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський, слідчим управлінням фіскальної служби в області за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області у рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України за фактом умисного ухилення від сплати податків одним із суб’єктів господарювання області ліквідовано «конвертаційний центр», який надавав послуги з мінімізації податкових зобов’язань суб’єктам господарювання реального сектору економіки.
 

Встановлено, що зловмисники за грошову винагороду отримували від громадян нотаріально посвідчену довіреність для представництва інтересів, здійснювали їх державну реєстрацію як фізичних осіб-підприємців та відкривали рахунки у банках. Після цього вони оформляли документи про нібито постачання товарів, робіт (послуг) вказаними ФОПами для підприємств реального сектору економіки, які і перераховували на їх рахунки кошти.
 

Надалі ці кошти незаконно обготівковувались.
 

В рамках кримінального провадження проведено ряд санкціонованих обшуків, за результатами яких вилучено понад півмільйона гривень готівкою, документи, які відображають проведення безтоварних фінансових операцій та зняття коштів в банках, первинні фінансово-господарські документи, чекові книжки тощо.
 

На даний час проводиться комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2148