Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2019

На Хмельниччині експерта підозрюють у складанні завідомо неправдивого висновку

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області проводиться досудове розслідування за фактом складання завідомо неправдивого висновку експерта.
 

Під час досудового розслідування встановлено, що у вересні 2016 року, перебуваючи в м. Хмельницькому, експерт склав, а потім надав до суду завідомо неправдивий висновок судової земельно-технічної та будівельно-технічної експертизи.
 

Своїм висновком він констатував наявність на території Монументу Вічної Слави по вул. Київській в м. Рівне самочинно збудованого об’єкта нерухомого майна, якого насправді на той час не існувало. Окрім того, експерт підтвердив його готовність до експлуатації на 80% та відповідність встановленим будівельним нормам.
 

В подальшому вказаний висновок експертизи з-поміж іншого слугував підставою для прийняття господарським судом Рівненської області рішення про задоволення позовної заяви одного із підприємств м. Рівне про визнання за ним права власності на неіснуючий об’єкт нерухомого майна. Таке рішення, у свою чергу, надавало право суб’єкту господарювання претендувати на використання земельної ділянки площею 830 кв м у м. Рівне.
 

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, в межах досудового розслідування вказаній особі оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 384 КК України (складання для надання до суду завідомо неправдивого висновку експерта, вчинене з корисливих мотивів).
 

Наразі стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1945