Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2019

За реагування органів прокуратури Хмельниччини збільшено розмір орендної плати за використання землі в обласному центрі

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Прокуратурою Хмельницької області активно вживаються заходи з метою приведення у відповідність до вимог закону розміру орендної плати за використання суб’єктами господарювання земель комунальної власності.
 

Так, на території обласного центру виявлено непоодинокі випадки використання для комерційних цілей ділянок, наданих землекористувачам для здійснення житлової та громадської забудови. Внаслідок невідповідності коефіцієнтів, що характеризують функціональне використання землі, орендні платежі суттєво занижені та бюджет територіальної громади недоотримує значні кошти.
 

За ініціативи прокуратури області Головним управлінням Держгеокадастру в області та міською радою вжито спільних заходів до приведення вказаних показників у відповідність до їх фактичного використання, після чого перед орендарями ініційовано внесення змін до відповідних договорів оренди землі. 
 

На сьогодні уже  у чотирьох договорах оренди землі щорічні орендні платежі збільшено на 170 тис грн.
 

У разі відмови орендарів усувати такі порушення у добровільному порядку використовуватимуться заходи судового захисту інтересів територіальної громади.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1646