Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2019

На Хмельниччині за втручання прокуратури навчальному закладу повернуто землі вартістю близько 700 тис грн

Органи прокуратури Хмельницької області проводять активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин та охорони дитинства.
 

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено факт незаконного використання приватним агровиробником земель, наданих державою у постійне користування дитячо-юнацької спортивної школи.
 

Встановлено, що між позашкільним навчальним закладом та товариством укладено договір, відповідно до якого у користування суб’єкта господарювання  передано земельну ділянку площею 41 га, розташовану в межах м. Старокостянтинів.
 

Під виглядом цього правочину насправді приховано оренду землі та у порушення вимог законодавства зазначена земельна ділянка фактично використовувалась товариством для отримання прибутку.
 

Окрім цього, повноважень розпоряджатись цією землею, за відсутністю рішення відповідного органу влади та без проведення аукціону, дитячо-юнацька спортивна школа не мала.
 

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати вказаний договір недійсним та звільнити земельну ділянку.
 

Під час судового розгляду позову відповідачами договірні відносини розірвано та неправомірне використання землі вартістю близько 700 тис грн припинено.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2011