Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2019

За активної участі прокуратури Хмельниччини суд відмовив замовнику будівництва у визнанні недійсним договору про пайову участь на суму 5 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, прокуратурою Хмельницької області здійснено вступ у розгляд судом справи за позовом приватного підприємства до Закупненської селищної ради Хмельницької області про визнання недійсним договору про пайову участь у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури селища.
 

Вказаний договір між органом місцевого самоврядування та замовником будівництва комплексу для приймання, очищення, сушіння, зберігання та відвантаження зерна укладено у 2018 році.
 

Згідно умов правочину підприємство взяло на себе зобов’язання до серпня того ж року перерахувати до бюджету близько 5 млн грн.
 

Свого обов’язку щодо сплати коштів суб’єкт господарювання своєчасно не здійснив та намагався ухилитись від виконання договору про пайову участь шляхом пред’явлення зазначеного позову.
 

За результатами розгляду справи, за активної участі прокуратури області, господарським судом Хмельницької області прийнято рішення про відмову у задоволенні вказаних позовних вимог замовника будівництва.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1737