Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2019

На Хмельниччині за реагування прокуратури поверненню у державну власність підлягає 6 га землі водного фонду

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури продовжують активну роботу щодо забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Так, за принципової позиції Хмельницької місцевої прокуратури поверненню у державну власність підлягає 6 га землі водного фонду, розташовані на території Хмельницького району.
 

Встановлено, що у 2008 році на підставі розпорядження Хмельницької райдержадміністрації чотирьом громадянам надано дозвіл на розробку та затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 6 га, після чого їх передано у приватну власність для ведення особистого селянського господарства.
 

Насправді ж ці землі частково знаходяться в межах прибережної захисної смуги притоки р. Смотрич, відносяться до земель водного фонду та їх безоплатна приватизація громадянами законодавством не передбачена.
 

Окрім того, у порушення вимог законодавства, такими діями райдержадміністрація вийшла за межі своїх повноважень, оскільки розпоряджатись вказаними землями права не мала.
 

Реагуючи на виявлені порушення, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання розпорядження райдержадміністрації та державних актів на землю недійсними, а також повернення земельних ділянок до державної власності.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Віталій Довгань, рішенням Хмельницького міськрайонного суду позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1847