Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2019

На Хмельниччині судитимуть директора підприємства, який заволодів третиною мільйона гривень, виділеними з бюджету на ремонт школи

Органами прокуратури області спільно з іншими правоохоронцями продовжується активна робота з виявлення порушень у сфері бюджетних відносин.
 

В межах досудового розслідування кримінального провадження, проведеного за процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури слідчим відділом Славутського відділу Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що директор одного із товариств заволодів бюджетними коштами, призначеними на ремонт приміщення школи.
 

Так, у липні 2017 року між відділом освіти, молоді та спорту Ізяславської районної державної адміністрації та керівником товариства укладено договір про проведення ремонту будівлі (термомодернізації) навчально-виховного комплексу.
 

Згідно домовленостей вартість робіт, визначених кошторисною документацією, склала 5,5 млн грн.
 

Виявилось, що взяті на себе зобов’язання підрядник у повному обсязі не виконав, а частиною отриманих від замовника бюджетних коштів заволодів.
 

Так, до офіційних документів про виконання будівельних робіт директор товариства вніс відомості, що частково не відповідають дійсності, внаслідок чого завищив їх вартість на суму майже 390 тис грн, якими заволодів.
 

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів для оголошення особі про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до  суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1717