Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2019

На Хмельниччині за втручання прокуратури орендна плата для землекористувачів зросла на понад 400 тис грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено факти суттєвого заниження орендних платежів за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею понад 360 га.
 

Встановлено, що на підставі договорів оренди, укладених у 2006-2016 роках, для використання в оренду надано землі, розташовані на території Дунаєвецької міської ОТГ.
 

За використання цих ділянок суб’єкти господарювання сплачували до бюджету орендну плату в сумі 520 тис грн в рік.
 

Водночас нормативна грошова оцінка земель на цей час суттєво змінилась та складає більше 12 млн грн, а тому розмір плати за землю цієї категорії підлягав перегляду.
 

У зв’язку із цим місцевою прокуратурою перед Дунаєвецькою міською радою ініційовано питання про приведення передбаченої договорами орендної плати у відповідність до вимог чинного законодавства.
 

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Вятровський, за результатами цієї роботи сторони підписали додаткові угоди, відповідно до яких річний розмір орендної плати за використання цих ділянок збільшено до 955 тис гривень.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2009