Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2019

Прокуратура Хмельниччини у судовому порядку вимагає усунути порушення під час закупівлі на суму 2,1 млн грн

Прокуратурою області виявлено порушення вимог законодавства при проведенні публічних закупівель комунальним підприємством Славутської міської ради.
 

Встановлено, що у квітні цього року тендерним комітетом комунального підприємства розглянуто пропозиції постачальників та визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закупівлю за бюджетні кошти паливно-мастильних матеріалів – дизельного палива та бензину марок А-92, А-95.
 

Відповідно до умов правочину загальний об’єм товарної продукції склав майже 95 тис літрів вартістю 2,1 млн грн.
 

Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено ряд додаткових угод, якими загальні обсяги пального, що планується закупити, зменшено на 4,3 тис літрів. При цьому, після внесення змін щодо обсягів закупівлі ціна договору лишилась сталою.
 

Таким чином протиправно збільшено ціну за одиницю товару, що не відповідає вимогам тендерної документації та суперечить правилам добросовісної конкуренції серед учасників.
 

Разом з тим, згідно інформації Торгово-промислової палати у Хмельницькій області, ринкові ціни на бензин та дизельне паливо з часу проведення закупівлі та до моменту внесення змін до договору тільки зменшувались.
 

Тому, як повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді прокуратури області Андрій Гаврилик, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання додаткових угод до договору про закупівлю товарів недійсними.
 

Позов прокурора перебуває на розгляді в господарському суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1874