Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2019

На Хмельниччині викрито сільського голову, який за неправомірну вигоду обіцяв посприяти в отриманні у власність земельної ділянки (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

За процесуального керівництва прокуратури області, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області у взаємодії зі співробітниками управління Служби безпеки України в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди головою однієї із сільських рад в області.
 

З метою незаконного збагачення, представник громади поставив громадянці вимогу передати йому неправомірну вигоду у сумі 20 тис грн. За цю суму він обіцяв вплинути на прийняття депутатами сільської ради рішення про надання згоди на розробку проекту землеустрою земельної ділянки.
 

Під час одержання частини обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі 15 тис грн посадовця викрито «на гарячому» та затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Роман Нараган, за вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з її вимаганням).
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання викритій особі запобіжного заходу.
 


Довідково: санкція ч. 3 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2353