Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2019

За втручання прокуратури Хмельниччини двох учасників публічної закупівлі штрафовано за антиконкурентні узгоджені дії

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять вивчення стану додержання вимог законодавства про публічні закупівлі.
 

Встановлено, що одним із державних підприємств у липні 2017 року проведено закупівлю послуг з технічного обслуговування та ремонту автомобілів на загальну суму понад 200 тис грн.
 

Виявилось, що під час цієї процедури порушено вимоги законодавства про захист економічної конкуренції.
 

Так, у державній закупівлі взяли участь два товариства, зареєстровані у м. Київ,  які попередньо узгодили свою поведінку.
 

Документи тендерних пропозиції ідентичного змісту та оформлення були подані ними з однаковими помилками щодо визначення ціни послуг.
 

Оскільки наведені обставини могли свідчити про узгодження учасниками закупівлі своєї поведінки під час підготовки та участі у відкритих торгах, для здійснення державного контролю за додержанням законодавства про захист економічної конкуренції у сфері публічних закупівель, прокуратурою області відповідні матеріали направлено до Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.
 

За результатами їх розгляду вказаних суб’єктів господарювання визнано винними в порушенні законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій шляхом спотворення результатів торгів та на них накладено штраф на загальну суму понад 65 тис грн.
 

Окрім того, порушників на три роки позбавлено права приймати участь у публічних закупівлях.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2222