Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2019

На Хмельниччині за втручання прокуратури фермерське господарство платитиме за використання землі втричі більше

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Так, Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено факти суттєвого заниження орендних платежів за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
 

Встановлено, що на підставі договорів оренди, укладених у 2007 та 2015 роках, фермерському господарству в оренду надано 233 га землі, розташованої на території Дунаєвецької міської ОТГ.
 

За використання землі господарство сплачувало до бюджету орендну плату в сумі 150 тис грн в рік.
 

Водночас нормативна грошова оцінка земель на цей час суттєво змінилась та складає майже 8,5 млн грн, а тому розмір плати за землю цієї категорії підлягав перегляду.
 

У зв’язку із цим місцевою прокуратурою перед Дунаєвецькою міською радою ініційовано питання про приведення передбаченої договором орендної плати у відповідність до вимог чинного законодавства.
 

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Вятровський, за результатами цієї роботи сторони підписали додаткові угоди, відповідно до яких річний розмір орендної плати за використання цих ділянок збільшено до 425 тис гривень.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2202