Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2019

За позовом прокуратури Хмельниччини за використання землі в обласному центрі забудовник платитиме на 400 тис грн більше

Прокуратурою Хмельницької області активно вживаються заходи щодо приведення у відповідність до вимог закону розміру орендної плати за використання суб’єктами господарювання земель комунальної власності.
 

Встановлено, що на території міста Хмельницького поширеними є випадки ухилення орендарів від внесення змін до раніше укладених договорів в частині збільшення розміру плати за землю.
 

Місцевий бюджет у зв’язку із такими діями втрачає мільйонні надходження.
 

Так, ще у 2009 році одному із товариств в оренду для здійснення будівництва передано 5 га землі в обласному центрі. З’ясовано, що ділянка використовується за нормативною грошовою оцінкою, яка з часу укладення договору суттєво збільшилась.
 

На усунення цих порушень прокуратурою області в інтересах держави пред’явлено позов про внесення змін до відповідного договору оренди земельної ділянки, який господарським судом Хмельницької області задоволено.
 

Господарський суд погодився з позицією прокуратури про необхідність зміни річної суми податкового зобов’язання по земельному податку та орендній платі у разі зміни нормативної грошової оцінки землі, а тому прийняв рішення про збільшення розміру нормативної грошової оцінки землі з 2,5 млн грн до 25,2 млн грн, а щорічного розміру орендної плати – з 366 тис грн до 776 тис грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1779