Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2019

На семінарі у прокуратурі Хмельницької області обговорили питання діяльності ювенальних прокурорів (ФОТО)

Сьогодні, 20 вересня 2019 року, у прокуратурі області проведено семінар з питань організації діяльності прокурорів у сфері ювенальної юстиції.
 

Результати роботи ювенальних прокурорів Хмельниччини свідчать про ефективність діяльності у цій сфері.
 

Так, за останні два роки на вказаному напрямі прокурорами до суду заявлено позови на суму 27 млн грн, третина з яких на суму 10,4 млн грн уже розглянуто та задоволено. За позовами прокурорів у сфері охорони дитинства у добровільному порядку відшкодовано 2,6 млн грн, реально виконано рішення суду на суму 3 млн грн, державі повернуто земель площею 413 га.
 

Основне завдання ювенальних прокурорів – своєчасне реагування на  порушення у сфері охорони дитинства, а також забезпечення прав дітей, у тому числі під час кримінального переслідування. Для цього необхідно досконало володіти знаннями та підвищувати ефективність цієї роботи, що і стало основною метою заходу.
 

В роботі семінару, окрім працівників галузевого відділу прокуратури області, керівників та ювенальних прокурорів місцевих прокуратур, участь взяли представники Управління Західного офісу Держаудитслужби у Хмельницькій області.
 

Навчальний захід відбувся у формі конструктивної дискусії, під час якої присутні обмінялись думками, позитивним досвідом та пропозиціями щодо шляхів вирішення проблемних питань.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2046