Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2019

Правоохоронцями Хмельниччини викрито злочинну групу, яка займалась збутом наркотичних засобів

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчим управлінням спільно із працівниками управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в області та співробітниками Управління Служби безпеки України в області викрито злочинну групу, яка займалась незаконним обігом наркотичних речовин.
 

Правоохоронці майже рік збирали доказову базу та документували протиправну діяльність групи, до складу якої входив 25-річний мешканець Ярмолинецького району та 36-річний хмельничанин.
 

За цей час під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій у виді контролю за вчиненням злочину проведено 7 оперативних закупок наркотичних засобів та психотропних речовин.
 

Встановлено, що зловмисники, з метою наживи, незаконно купували та зберігали наркотичні речовини – канабіс та амфетамін, які збували методами «закладок», а також «з рук в руки».
 

З метою конспірації, замовлення приймали через обліковий запис у месенджері «Telegram», а оплату приймали за допомогою електронного гаманця.
 

Під час чергової закупки зазначених осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 

В ході санкціонованих обшуків, проведених за місцем проживання наркоторговців, виявлено та вилучено заборонені в обігу речовини – близько 7 кг марихуани, 119 рослин конопель, прекурсори, з яких виготовляється амфетамін, а також амфетамін вагою майже 200 грам.
 

За вказаними фактами слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області проводиться досудове розслідування кримінального провадження, в межах якого особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб).
 

За клопотаннями сторони обвинувачення підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 

У кримінальному провадженні здійснюється комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на всебічне та повне дослідження його обставин.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2202