Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2019

На Хмельниччині прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом завищення вартості медичного обладнання під час процедури державної закупівлі

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять роботу із захисту інтересів держави під час використання бюджетних коштів, у тому числі під час проведення публічних закупівель.
 

Так, Хмельницькою місцевою прокуратурою встановлено, що у 2017 році Хмельницькою обласною лікарнею проведено процедуру закупівлі апаратів штучної вентиляції легень для обласного кардіологічного диспансеру.
 

Виявилось, що переможцем процедури, з яким укладено договір про закупівлю, всупереч вимог законодавства, яке встановлює гранично допустиму надбавку до закупівельної ціни на медичне обладнання у розмірі не більше 10 відсотків, з корисливих мотивів, значно її завищено.
 

Відповідно до задекларованої вартості ввезеного на територію країни обладнання та можливої надбавки до закупівельної ціни, допустима ціна апаратів складає близько 4,3 млн грн.
 

При цьому, до диспансеру їх доставлено за 4,9 млн грн.
 

Як повідомив керівних Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, за фактом незаконного заволодіння службовими особами товариства-постачальника бюджетними коштами на суму понад півмільйона гривень прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України.
 

Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділу Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2225