Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2019

За принципової позиції прокуратури до 15 років ув’язнення засуджено мешканця Хмельницького району, який вбив свого знайомого та заволодів його автомобілем

Працівниками прокуратури Хмельницької області в суді доведено вину мешканця Хмельницького району у вчиненні умисного вбивства з корисливих мотивів.
 

За результатами досудового розслідування, проведеного під процесуальним керівництвом прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що у липні минулого року 30-річний чоловік, керуючись корисливими мотивами, домовився із своїм знайомим, щоб той відвіз його додому в с. Волиця.
 

Дорогою пасажир почав погрожувати водію заздалегідь заготовленим пістолетом і навіть змусив його зателефонувати родичам та попросити, аби вони перерахували розбійнику кошти.
 

Перебуваючи у лісосмузі поблизу с. Малашівці Хмельницького району, з метою заволодіння майном потерпілого, зловмисник вбив чоловіка пострілами в голову. Тіло вбитого він заховав у кущах та на його автомобілі поїхав у м. Хмельницький.
 

Щоб приховати сліди злочину, знайдений у салоні автомобіля мобільний телефон потерпілого він викинув по дорозі, а паспорт та документи на транспортний засіб знищив.
 

Окрім того, використану зброю, яку було виготовлено шляхом переробки саморобним способом, він того ж дня продав.
 

Обвинувачами в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаний з насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, та із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілого), ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння паспортом та іншими важливими особистими документами) КК України.
 

Вироком Хмельницького міськрайонного суду за принципової позиції сторони обвинувачення засудженому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1783