Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2019

У м. Хмельницькому судитимуть зловмисника, який з ножем у руках посеред вулиці погрожував містянам

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення хуліганських дій на території обласного центру.
 

Чоловік, який раніше відбував покарання у виді позбавлення волі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, взяв з собою кухонний ніж, газовий балончик та попрямував до кафе, що поблизу дому.
 

Дорогою він безпричинно підійшов до незнайомого неповнолітнього хлопця та декілька разів вдарив його по обличчю, а в обличчя іншого перехожого розпилив вміст газового балончика.
 

Продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел, зловмисник, тримаючи в руках ножа, підбіг ще до одного чоловіка та наніс ним удари, спричинивши тілесні ушкодження.
 

Сім’ї з дітьми, якій хуліган також погрожував ножем, вдалось втекти від нього.
 

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Павло Маслюк, за результатами розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене раніше судимим за хуліганство, із застосуванням предмету, що заздалегідь заготовлений та спеціально пристосований для нанесення тілесних ушкоджень).
 

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні перебуває на розгляді у Хмельницькому міськрайонному суді.
 

Довідково: санкція ч. 4 ст. 296 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2007