Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2019

За активної участі прокуратури навчальному закладу на Хмельниччині повернуто 65 га землі

Прокуратура Хмельницької області, з метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, здійснила вступ у розгляд судом справи за позовом державного навчального закладу про скасування розпорядження Кам’янець-Подільської  районної державної адміністрації, яким припинено право користування земельною ділянкою, що належала закладу, ще з 1983 року.
 

Оскаржуване рішення прийнято райдержадміністрацією у 2003 році. Згідно з положеннями розпорядження до складу земель запасу Зіньковецької сільської ради  Кам’янець-Подільського району передано 65 га землі, яка 20 років на праві постійного користування належала професійно-технічному навчальному закладу.
 

Пізніше ці землі передано у користування приватного агровиробника.
 

Під час судового розгляду, прокуратурою області спільно із позивачем доведено неправомірність прийнятого районною державною адміністрацією розпорядження та господарським судом Хмельницької області його визнано незаконним та скасовано.
 

Будучи незгідним з рішенням суду першої інстанції, теперішній орендар земельної ділянки оскаржив його в апеляційному порядку.
 

За результатами, проведеного за участю прокуратури, розгляду апеляційної скарги, постановою Північно-Західного апеляційного господарського суду її залишено без задоволення, а рішення місцевого суду без змін.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1844