Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2019

Прокуратура Хмельниччини вимагає повернення до бюджету третини мільйона гривень, призначених на будівництво спортмайданчика

Прокуратурою області встановлено, що у грудні 2017 року між відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади та фізичною особою-підприємцем укладено договори підряду, відповідно до яких суб’єкт господарювання зобов’язався виконати роботи по будівництву двох спортивних майданчиків для міні-футболу із штучним покриттям у м. Полонне.
 

Згідно з умовами одного із укладених правочинів підприємець за 1,4 млн грн до грудня 2018 року мав виконати усі необхідні роботи.
 

Однак, незважаючи на повну попередню оплату за вказаним договором, підрядником у встановлений строк роботи в повному обсязі не виконано.
 

Згідно розрахунку, вартість невиконаних робіт по будівництву майданчика складає 255 тис грн.
 

На претензії замовника підприємцем добровільно повернуто лише частину невикористаного авансу в розмірі 60 тис грн, а інші вимоги залишено без реагування.
 

Тому, як повідомив начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Петро Нікітюк, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору, повернення до місцевого бюджету частини коштів, сплачених на його виконання, та стягнення штрафних санкцій.
 

Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2000