Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2019

За втручання прокуратури Хмельниччини підрядниками, які здійснювали ремонт доріг за бюджетні кошти, усунуто дефекти дорожнього покриття

Органами прокуратури, в межах реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді, особлива увага приділяється використанню бюджетних коштів, виділених на ремонт та будівництво автомобільних доріг.
 

Встановлено, що попри значне бюджетне фінансування, стан експлуатаційного утримання окремих автомобільних доріг є незадовільним.
 

Несвоєчасне усунення ямковості та пошкоджень дорожнього покриття, а подеколи і використання матеріалів неналежної якості, порушення технології при виконанні робіт з ремонту, стає причиною виникнення дефектів дорожнього покриття вже після першого зимового періоду.
 

Незважаючи на наявність передбаченого договорами права на гарантійне обслуговування, замовниками належний контроль за станом доріг не здійснювався, усунення руйнувань та дефектів від підрядників не вимагалось.
 

У зв’язку із цим, це питання ініційовано прокуратурою.
 

Так, прокуратурою області до Державного агентства автомобільних доріг України та Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, які є органами, наділеними повноваженнями для захисту держави у цій сфері, спрямовано листи про вжиття заходів до усунення руйнувань дорожнього покриття за рахунок виконавців робіт, в межах гарантійного строку.
 

За результатами розгляду вказаних листів підрядниками усунуто ямковість та дефекти дорожнього покриття на ділянках доріг загального користування   Н-03 Житомир-Чернівці, Т-23-17 Кам’янець-Подільский-Стара Ушиця, 0231705 Житомир-Чернівці-Меджибіж та М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка.
 

Таким чином, завдяки реагуванню прокуратури дорожнє покриття окремих ділянок доріг вдалось привести у належний стан.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2249