Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

Двох хмельничан судитимуть за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області завершено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях за фактами вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин.
 

У травні цього року правоохоронцями викрито чоловіка, який систематично збував в обласному центрі амфетамін. Після чергового збуту психотропної речовини його було затримано.
 

Під час особистого обшуку у нього виявлено та вилучено ще 21 згорток із обмеженою в обігу речовиною, які він зберігав у своєму гаманці з метою подальшого збуту.
 

Окрім того, в його автомобілі та квартирі виявлено згортки з наркотичним засобом канабісом та патрони, які він придбав та зберігав без передбаченого законом дозволу.
 

 Інший мешканець обласного центру у липні цього року, за допомогою мережі Інтернет, придбав наркотичний засіб канабіс та психотропну речовину амфетамін, які розфасував та планував збувати.
 

Реалізувати речовини наркозалежним особам йому не вдалось, оскільки він був викритий працівниками поліції, а предмет злочину вилучений.
 

Як повідомив виконувач обов’язків керівника місцевої прокуратури Павло Маслюк, за результатами розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаними особами кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин), та одним із них – кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України (незаконне придбання та  зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу).
 

Обвинувальні акти у вказаних кримінальних провадженнях направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1895