Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2019

На Хмельниччині судитимуть жінку, яка віддавала неповнолітню дочку в «оренду» для сексуальної експлуатації

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом торгівлі людиною.
 

У червні цього року слідчими у співпраці із співробітниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції в області та співробітниками управління Служби безпеки України в Хмельницькій області викрито 42-річну жінку, яка продавала свою доньку для подальшої сексуальної експлуатації.
 

Встановлено, що мешканка обласного центру намагалась здійснити незаконну угоду та за 30 тис грн здати «в оренду» 15-річну доньку. При цьому вона чітко усвідомлювала, що віддає свою дитину у так званий «бордель» для заняття проституцією або для будь-яких інших цілей.
 

Під час одержання частини обумовленої суми коштів в розмірі 20 тис грн зловмисницю викрито та затримано.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Петро Нікітюк, за результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.3 ст.149 КК України (торгівля людиною, вчинена щодо неповнолітнього його батьками) направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2254