Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2019

За завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху мешканця Хмельницького району засуджено до позбавлення волі

Прокурорами Хмельницької місцевої прокуратури  у суді доведено вину 49-річного мешканця Хмельницького району, який у листопаді минулого року вчинив завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху через замінування моста у с. Копистин.
 

Розуміючи, що його дії породять паніку і страх серед населення та порушать громадських порядок, посеред ночі чоловік здійснив телефонний дзвінок до оператора спецлінії «102» та повідомив про закладення вибухівки на автомобільній дорозі загального користування державного значення «М-12».
 

Це призвело до безпідставного відволікання сил та засобів спецслужб, залучених до перевірки такого повідомлення, та тривалого перекриття вказаної дороги.
 

Окрім цього, встановлено, що попередньо зловмисник вчинив крадіжку майна міської ритуальної служби. На території кладовища він проник в приміщення підприємства та викрав звідти інвентар на суму майже 5 тис грн.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Віталій Довгань, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у сховище, вчинена повторно), ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) КК України.
 

Засудженому призначено покарання у виді 3 років 1 місяця позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1866