Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2019

На Хмельниччині місцевою прокуратурою викрито антиконкурентні узгоджені дії учасників публічної закупівлі на суму майже 900 тис грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять вивчення стану додержання вимог законодавства про публічні закупівлі.
 

Шепетівською місцевою прокуратурою встановлено, що відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади проведено процедуру відкритих торгів із придбання вершкового масла на суму 888 тис грн.
 

Виявилось, що під час цієї процедури порушено вимоги законодавства про захист економічної конкуренції.
 

Так, у державній закупівлі взяли участь два товариства, які попередньо узгодили свою поведінку.
 

Документи тендерних пропозиції ідентичного змісту та оформлення були подані ними з однієї ІР-адреси та з різницею у часі всього 12 хвилин.
 

При цьому упродовж трьох етапів електронного аукціону пониження ціни учасниками не здійснювалось.
 

Оскільки наведені обставини могли свідчити про узгодження учасниками закупівлі своєї поведінки під час підготовки та участі у відкритих торгах, для здійснення державного контролю за додержанням законодавства про захист економічної конкуренції у сфері публічних закупівель, місцевою прокуратурою відповідні матеріали направлено до Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.
 

За результатами їх розгляду вказаних суб’єктів господарювання визнано винними в порушенні законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій шляхом спотворення результатів торгів та на них накладено штраф на загальну суму понад 60 тис грн.
 

Окрім того, як повідомив керівник Шепетівської місцевої прокуратури Іван Комар, порушників на три роки позбавлено права приймати участь у публічних закупівлях.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2251