Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2019

У прокуратурі Хмельницької області обговорили підсумки роботи за перше півріччя 2019 року (ФОТО)

Сьогодні, 24 липня, під головуванням прокурора Хмельницької області Олега Синишина відбулась оперативна нарада, на якій обговорено підсумки роботи органів прокуратури області за перше півріччя поточного року.
 

Відкриваючи захід, очільник відомства відзначив позитивні результати, яких досягнуто прокурорами Хмельниччини за вказаний період.
 

Зокрема, прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у майже 32 тис кримінальних проваджень, досудове розслідування у чверті з яких закінчено. Підтримано обвинувачення у 1,8 тис кримінальних проваджень, в яких ухвалено близько 1,2 тис обвинувальних вироків.
 

Прокуратурою спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності. Органами досудового розслідування до суду скеровано обвинувальні акти у 31 кримінальному провадженні про вчинення корупційних злочинів. Окрім цього, спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено і направлено до суду протоколи про вчинення 277 адміністративних правопорушень, пов’язаних  з корупцією, за вчинення 154 з яких судом уже прийнято рішення про притягнення осіб до відповідальності.
 

Завдяки вжитим організаційним та практичним заходам правоохоронними органами області виявлено та знешкоджено 5 організованих злочинних груп загальною чисельністю 20 осіб. Обвинувальні акти у всіх кримінальних провадженнях скеровано до суду.
 

Забезпечено принципове прокурорське реагування на порушення прав затриманих, ув’язнених і засуджених. Зокрема, за результатами розгляду документів реагування до відповідальності притягнуто 114 працівників кримінально-виконавчої служби, органів Національної поліції та інших посадових осіб.
 

«Ефективно забезпечується виконання конституційної функції представництва прокурором інтересів держави у суді та при виконанні судових рішень», - відмітив керівник відомства.
 

За півріччя органами прокуратури області заявлено позови на суму понад 50 млн. грн., більше половини з яких уже задоволено судами.
 

Повернуто та попереджено незаконне надання 503 га земель, на виконання рішень судів, ухвалених за позовом прокурора, на користь держави стягнуто більш як 236 млн грн.
 

За півроку прокурорами вирішено майже 900 звернень, переважна більшість з яких стосується питань досудового розслідування. На особистому прийомі прийнято 700 громадян.
 

Продовжуючи, прокурор області зупинився на питаннях, які потребують негайного вирішення та реагування органів прокуратури.
 

Олег Синишин зосередив увагу на головних пріоритетах у роботі та поставив вимогу посилити протидію корупційним проявам, зловживанням у бюджетній сфері, у тому числі під час використання бюджетних коштів, виділених на будівництво та ремонт автомобільних доріг, а також у сфері земельних відносин, освіти та медицини.
 

Детальніше про результати роботи на окремих напрямках прокурорської діяльності доповіли заступники прокурора області, які висловили своє бачення з приводу допущених прорахунків та їх усунення. Також, заслухано звіти окремих керівників місцевих прокуратур, їх підпорядкованих працівників та керівників структурних підрозділів апарату.
 

За результатами наради розроблено низку конкретних заходів, спрямованих на підвищення результативності діяльності органів прокуратури області на наступний період.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2529