Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2019

На Хмельниччині у Кам’янці-Подільському проведено зустріч з європейськими партнерами з питань запровадження системи індивідуальної оцінки діяльності прокурора

18 липня 2019 року у Кам’янці-Подільському відбулася робоча зустріч з представниками Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні  щодо розроблення та запровадження системи індивідуальної оцінки діяльності прокурора.

У заході взяли участь виконувач обов’язків Голови відділу прокуратури та юстиції КМЄС в Україні Гатіс Донікс, Старший радник з питань прокуратури Гедімінас Бучунас, експерти з питань реформи прокуратури Світлана Олійник та Альона Решетова, а також керівництво прокуратури області.

У ході зустрічі обговорено пілотний проект щодо створення системи оцінки якості індивідуальної роботи прокурора, який було розпочато на базі прокуратур Львівської, Одеської та Харківської областей.

Як зазначив Гатіс Донікс, осучаснення структури та діяльності органів прокуратури, у тому числі  в питанні оцінки їх роботи, є надзвичайно важливим та необхідним в умовах сьогодення.

Перший заступник прокурора області Сергій Ромась зауважив, що запровадження оцінювання стане одним із інструментів впливу на прокурорів, який буде спонукати працівників розвивати та удосконалювати навички прокурорської діяльності, а також завірив, що прокурори Хмельниччини готові долучитися до розробки системи індивідуального оцінювання.

«Над визначенням об’єктивних критеріїв і справедливої процедури оцінки потрібно ще працювати та створити прозорий механізм за європейським зразком», - наголосила експерт з питань реформи прокуратури Світлана Олійник.

Гатіс Донікс та Гедімінас Бучунас запевнили, що разом із колегами з Консультативної місії Європейського Союзу в Україні вживатимуть заходів для прийняття новим парламентом правових змін з обговорених питань.

Підсумовуючи захід, сторони висловили впевненість у необхідності подальшого конструктивного співробітництва для досягнення поставлених цілей та завдань.
 
 

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2111