Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2019

На Хмельниччині судитимуть чоловіка за замах на зґвалтування малолітньої дитини

Правоохоронними органами області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно жителя Рівненщини, який здійснив замах на зґвалтування 11-річної дівчинки та заволодів її особистими речами.

Так, в результаті проведених за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області заходів встановлено, що раніше неодноразово судимий 28-річний молодик в кінці березня цього року в с. Плесна Шепетівського району здійснив напад на місцеву жительку, 2007 року народження.

Чоловік, перебуваючи під дією алкоголю, обманувши потерпілу, під вигаданим приводом привів її до будинку, в якому тимчасово мешкав.

В одній із кімнат вказаного будинку зловмисник, користуючись своєю фізичною перевагою, застосовуючи психологічний тиск та долаючи фізичний опір потерпілої, почав її роздягати, при цьому з корисливих мотивів обшукував кишені верхнього одягу останньої.

Своїми послідовними злочинними діями правопорушник наніс ряд тілесних ушкоджень дитині, позаяк та чинила активний фізичний опір, а також відкрито заволодів її грошовими коштами в сумі 20 грн. та мобільним телефоном.

Водночас вступити із дівчинкою у статеві зносини молодик не зміг з причин, що не залежали від його волі, оскільки потерпіла вирвалася від нього і втекла.

Ґвалтівника затримано в порядку ст. 208 КПК України та обрано судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На сьогодні обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 152 (закінчений замах на зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди) та ч. 1 ст. 187 (розбій – напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи) КК України направлено до суду.

За вказаний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі строком від 8 до 15 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1997