Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2019

Правоохоронцями Хмельниччини повідомлено про підозру групі осіб за систематичне незаконне позбавлення волі інших людей

За процесуального керівництва прокуратури області у взаємодії з відділом боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, та слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області викрито групу осіб, які упродовж тривалого часу під виглядом надання платних медичних послуг з лікування від наркотичної чи алкогольної залежності організували на території Хмельницького району роботу нібито реабілітаційного центру.

Встановлено, що четверо чоловіків, не маючи дозволу на ведення лікувальної діяльності, винаймали домоволодіння у місцевих жителів, до якого поміщали осіб, яким необхідне лікування, де незаконно утримували їх в антисанітарних умовах та проти власної волі.

Фактично жодні медичні послуги або кваліфікована допомога цим людям не надавалася.

Водночас правопорушники забезпечували потерпілих мінімальними запасами продуктів харчування, спостерігали за потерпілими, обмежували в телефонному зв’язку з їхніми родичами.

Застосовуючи психологічний тиск та фізичну силу, вводячи медичні препарати, змушували потерпілих підписувати заяви про нібито добровільне перебування їх у реабілітаційному центрі. Самі ж потерпілі не могли вільно покинути приміщення та територію зазначеного закладу.

Окрім того, за проведення такого псевдолікування від нарко- та алкозалежності родичі потерпілих осіб здійснювали відповідну грошову оплату.

Злочинну діяльність зазначених «добродіїв» викрито в рамках кримінального провадження, досудове розслідування у якому на цей час триває.

Як повідомив заступник начальника відділу прокуратури області Олег Галус, на сьогодні слідчим СУ Головного управління Національної поліції в області правопорушникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб, здійснюване протягом тривалого часу) КК України, та судом відповідно обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.


Довідково: санкція ч. 2 ст. 146 КК України передбачає покарання у виді обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2113