Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2019

На Хмельниччині за втручання прокуратури щорічний розмір орендної плати за використання землі збільшено у дванадцять разів

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.

Так, Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено факт суттєвого заниження орендних платежів за використання земельної ділянки сільськогосподарського призначення.

Встановлено, що на підставі розпорядження Дунаєвецької районної державної адміністрації у 2005 році одному із фермерських господарств передано в оренду більш ніж 48 га землі, розташованої на території Дунаєвецької міської ради.

За використання землі господарство сплачувало до бюджету визначену договором орендну плату в сумі 13,5 тис. грн. в рік.

Водночас нормативна грошова оцінка землі на цей час суттєво змінилась. Тому відповідно до вимог податкового та земельного законодавства розмір плати за землю цієї категорії підлягав перегляду.

У зв’язку із цим Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою перед Дунаєвецькою міською радою ініційовано питання про приведення передбаченої договором орендної плати у відповідність до вимог чинного законодавства.

В результаті орендар погодився на пропозиції міської ради, про що сторони підписали додаткові угоди.

Відтак, за втручання органів прокуратури річний розмір орендної плати за використання цієї ділянки збільшено до 163 тис. гривень.
 
 

Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 1545