Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2019

Упродовж півріччя за позовами Хмельницької місцевої прокуратури до бюджету обласного центру стягнуто 700 тис грн за використання земель без правовстановлюючих документів

За результатами розгляду позовних заяв Хмельницької місцевої прокуратури, у першому півріччі цього року судами задоволено вимоги про стягнення до бюджету обласного центру 700 тис грн втрат у зв’язку із використанням земель без правовстановлюючих документів.
 

Досить часто недобросовісні землекористувачі нехтують своїм обов’язком щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки, якими вони користуються.
 

У зв’язку із цим, як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Павло Маслюк, органи прокуратури захищають інтереси держави заходами представницького характеру.
 

До прикладу, одне із приватних малих підприємств, яке з 2006 року є власником нежитлового приміщення у м. Хмельницькому та для обслуговування цієї нерухомості використовує 630 кв м землі комунальної власності.
 

Разом з тим, землекористувач частково огородив ділянку парканом та, не оформлюючи права оренди, використовував її без внесення плати за землю.
 

Таким чином, ділянка використовувалась безоплатно, а бюджет територіальної громади недотримував кошти.
 

Тому відповідною комісією міської ради обраховано втрати місцевого бюджету, завдані використанням землі, які суб’єкт господарювання добровільно відшкодувати відмовився.
 

Вказане стало підставою для захисту прокурором інтересів держави та стягнення коштів в судовому порядку.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1872