Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2019

Зловмисник, який займався незаконним рибним добувним промислом, відшкодує шкоду, завдану довкіллю

Органами прокуратури області вживаються заходи щодо стягнення до бюджету шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
 

Так, обвинувачами Шепетівської місцевої прокуратури в суді доведено вину мешканця Шепетівського району, який незаконного займався рибним добувним промислом на Ізяславщині.
 

Встановлено, що у травні минулого року чоловік, з метою власного збагачення та не маючи на те відповідного дозволу, на річці Горинь здійснив незаконний вилов риби різних видів забороненим знаряддям лову – рибальськими сітками.
 

За результатами судового розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 КК України (незаконне зайняття рибним добувним промислом).
 

Засудженому призначено покарання у виді штрафу, а також конфісковано в дохід держави, окрім незаконно добутих рибних ресурсів, і  знаряддя вчиненого злочину – човен та сітки.
 

Разом з тим, як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук, за позовом прокуратури судом прийнято рішення про стягнення із «горе-рибака» 26 тис грн шкоди, завданої довкіллю.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1870