Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2019

Хмельничанина підозрюють у шахрайстві під час приватизації земель державної власності

Конституцією України та Земельним кодексом України кожному громадянину гарантується право на безкоштовне отримання земельної ділянки у визначених законом розмірах.
 

Зокрема, для ведення особистого селянського господарства безоплатна передача землі із фондів державної та комунальної власності здійснюється у розмірі не більшому ніж 2 га.
 

Городоцькою місцевою прокуратурою встановлено, що у червні 2017 року Головним управлінням Держгеокадастру в області прийнято рішення про затвердження проектів землеустрою щодо відведення та надання у власність мешканця обласного центру 2 га землі для ведення особистого селянського господарства.
 

Виявилось, що вказаний чоловік своє право на безоплатну приватизацію земельних ділянок цієї категорії у межах норм, визначених ст.121 Земельного кодексу України, використав раніше.
 

Аби отримати грошові кошти та шляхом обману заволодіти землями державної власності, він за 1 тис грн погодився надати доручення на отримання від його імені та приватизацію землі. За цим же дорученням було оформлено усі необхідні документи та незаконно отриману земельну ділянку, розташовану за межами населених пунктів Старопісочнянської сільської ради Городоцького району, відчужено третім особам.
 

В ході проведеного, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, слідчим відділом Городоцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, досудового розслідування кримінального провадження за вказаним фактом зібрано достатню кількість доказів для оголошення особі про підозру у вчиненні кримінального провадження, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство).
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Сергій Стецюк, досудове розслідування триває, стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1908