Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2019

На Хмельниччині за одержання неправомірної вигоди судитимуть посадовця Державної екологічної інспекції в області

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником відділу Державної екологічної інспекції в області.
 

Факт одержання неправомірної вигоди задокументовано у взаємодії зі співробітниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та управління Служби безпеки України в області у квітні цього року.
 

Використовуючи своє службове становище, посадовець вимагав 15 тис грн у керівника одного з місцевих товариств, яке займається обробкою деревини.
 

За цю суму він обіцяв не проводити перевірку на підприємстві та не притягувати директора до відповідальності за порушення екологічного законодавства.
 

Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди зазначену особу викрито «на гарячому».
 

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням) направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2092