Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2019

На Хмельниччині за позовом прокуратури товариство зобов’язано сплатити до бюджету півмільйона гривень

За результатами розгляду позову прокуратури судом прийнято рішення про стягнення до бюджету 540 тис грн.
 

Так, суб’єкт господарювання, маючи у власності землі сільськогосподарського призначення, розташовані на території Олешинської сільської ради Хмельницького району, запланував, змінивши цільове призначення землі, розмістити там будівлі і споруди заводу з переробки твердих побутових відходів для обслуговування жителів територіальної громади району.
 

Законодавством передбачено, що при зміні цільового призначення земельних ділянок зазначеної категорії товариству необхідно сплатити до бюджету втрати сільськогосподарського виробництва.
 

У зв’язку із цим, на виконання вимог закону, розпорядженням Хмельницької районної державної адміністрацією затверджено розрахунок розміру втрат сільськогосподарського виробництва та зобов’язано провести їх відшкодування.
 

Не погоджуючись із прийнятим рішенням, власник землі відмовився його виконувати, що і стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді.
 

Рішенням господарського суду Хмельницької області товариство зобов’язано сплатити вказані кошти на користь сільської ради.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2019