Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2019

За принципової позиції прокуратури мешканець Ізяславського району, який після звільнення з місця відбування покарання вчинив розбій, за ґратами проведе 9 років

За результатами розгляду апеляційної скарги обвинуваченого, Хмельницьким  апеляційним судом залишено без змін вирок Ізяславського районного суду, яким йому призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

У результаті проведеного, за процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури, слідчим відділом Ізяславського відділення поліції Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області досудового розслідування встановлено, що, звільнившись з місць позбавлення волі, судимий за корисливі злочини 37-річний мешканець с. Плужне Ізяславського району на шлях виправлення не став та продовжив злочинну діяльність.
 

З метою протиправного заволодіння чужим майном, у вересні минулого року зловмисник пішов у сусіднє село, де на подвір’ї одного з домогосподарств побачив жінку.
 

Спочатку він попросив у неї сірники, аби підкурити цигарку, а коли господиня зайшла до хати щоб подати йому ще води, переконавшись, що сторонніх осіб навколо немає, пішов за нею слідом.
 

Реалізуючи свій злочинний умисел та прихопивши на подвір’ї ножа, зловмисник напав на потерпілу, бив по обличчю, приклав до шиї ножа та погрожував вбити.
 

У гаманці жінки, нападник знайшов 50 гривень, які відібрав.
 

Далі, погрожуючи ножем, кривдник задовольнив статеву пристрасть неприродним способом та змусив потерпілу віддати йому мобільний телефон та збереження – 3 тис грн.
 

Зловмисник зачинив потерпілу в будинку та зник з місця злочину, однак був затриманий працівниками поліції того ж дня.
 

Слідством встановлено, що після вчиненого нападник на автомобілі таксі поїхав у м. Нетішин, де на викрадені кошти купив собі новий одяг та продукти харчування.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олексій Луговий, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло), ч. 1 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) КК України.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1789