Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2019

Прокуратурою Хмельницької області до суду направлено обвинувальний акт відносно киянина, підозрюваного у вчиненні фіктивного підприємництва

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в області завершено досудове розслідування за фактом вчинення злочину у сфері господарської діяльності.
 

Встановлено, що мешканець столиці вчинив фіктивне підприємництво на території Хмельниччини.
 

У 2015 році він став засновником та директором одного із товариств, яке використовував для прикриття незаконної діяльності, пов’язаної з безпідставним формуванням податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки на суму понад 3,3 млн грн.
 

Так, до Єдиного реєстру податкових накладних він вніс дані про нібито постачання запчастин та інших товарів, надання інформаційно-консультаційних послуг.
 

При цьому фактично будь-якої фінансово-господарської діяльності «підприємець» не вів,  господарських угод не укладав, бухгалтерський та податковий обліки не вів, звіти до контролюючих органів не надавав.
 

Наразі обвинувальний акт за ч. 1 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво) направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1802