Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2019

Правоохоронцями Хмельниччини викрито підпільний цех, з якого вилучено більше 4 тисяч літрів фальсифікованого алкоголю (ФОТО)

Завдяки скоординованим прокуратурою області та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям працівниками Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області, у співпраці із співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, припинено діяльність підпільного цеху з незаконного виробництва алкогольних напоїв.
 

Встановлено, що мешканець одного із районних центрів Хмельницької області, з метою незаконного виготовлення, зберігання та подальшого збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв під виглядом горілки та коньяку, під підпільний цех обладнав гаражне приміщення на території власного домоволодіння.
 

Надалі, забезпечивши систематичне виготовлення фальсифікату, розфасованого у ПЕТ-пляшки різної ємності без марок акцизного податку, здійснював його збут жителям області.
 

Під час проведеного санкціонованого обшуку слідчими виявлено та вилучено понад 4 тис літрів незаконно виготовлених підакцизних товарів, в тому числі горілки, коньяку та спирту.
 

Також в ході обшуку вилучено обладнання для незаконного виготовлення та пакування алкогольних виробів (спиртометри, шланги, пусту тару, пляшки з оцтом, глюкозу та інше знаряддя).
 

Загальна вартість вилученого майна становить більше 1 млн грн.
 

Завдяки злагодженій співпраці правоохоронців вдалось попередити введення фальсифікованої продукції в господарський обіг.
 

За вказаним фактом слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).
 

Наразі проводиться комплекс слідчих (розшукових) дій з метою встановлення усіх обставин кримінального правопорушення.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2142