Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2019

Правоохоронцями Хмельниччини викрито зловмисника, який вимагав кошти у місцевого підприємця

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, працівниками  Головного управління Національної поліції в області, в результаті проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, викрито мешканця м. Нетішин, який займався вимаганням грошових коштів.
 

Так, ще у березні минулого року зловмисник домовився із підприємцем, який здійснює пасажирські перевезення, про передачу йому в оренду власного автомобіля. Погодивши умови використання транспортного засобу, він передав перевізнику автомобіль та свідоцтво про його реєстрацію, видане республікою Литва.
 

За кілька днів після цієї «угоди» на підприємця було скоєно напад, під час якого у нього викрали гаманець з коштами та документами, у тому числі і на орендований автомобіль, а власник автомобіля з невідомих на той час причин вирішив розірвати попередні домовленості та висунув перевізнику вимогу повернути його майно.
 

Знаючи, що свідоцтва про реєстрацію автомобіля у «орендаря» уже немає, раніше неодноразово судимий за злочини проти власності чоловік, став вимагати у нього кошти нібито за його відновлення.
 

Спочатку сума відшкодування становила 200-300 доларів США, а потім зросла до 1500.
 

При цьому слідством встановлено, що у цей час зловмисник передав вказаний автомобіль разом з тим же свідоцтвом про його реєстрацію у користування третіх осіб.
 

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на вимагання та отримання грошових коштів злочинним шляхом, спочатку він погрожував фізичною розправою та знищенням майна, а потім почав реалізовувати свої погрози. Задля переконливості своїх намірів, однієї ночі вимагач пошкодив шини, наступної – розбив скло в автомобілі підприємця, та продовжував вимагати передачі коштів.
 

Побоюючись за своє здоров’я та майно, чоловік був змушений виконати вимоги вимагача.
 

Розпорядитись отриманими коштами зловмисник не зміг, оскільки одразу після їх одержання у м. Славута був викритий та затриманий працівниками поліції у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

Вирішується питання про оголошення затриманій особі про підозру та обрання йому запобіжного заходу.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1910