Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2019

За втручання прокуратури Хмельниччини припинено неправомірне використання фермерським господарством земель державної власності вартістю понад 4,8 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.
 

В межах реалізації представницьких повноважень прокуратурою області виявлено порушення при використанні землі на території Новоушицької ОТГ.
 

Встановлено, що між державним підприємством, якому для проведення сортовипробування у постійне користування передано 104 га землі, та фермерським господарством укладено договір на виконання робіт по вирощуванню сільськогосподарської продукції.
 

Водночас, незважаючи на те, що держпідприємство входить до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства України, правочин відбувся без відповідного погодження органу центральної влади, за відсутності на те відповідних підстав та повноважень.
 

Крім того, виявлено, що цей правочин є удаваним та сторонами його вчинено з метою приховування орендних відносин, що реально виникли між ними.
 

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати вказаного договору недійсним з припиненням його дії на майбутнє.
 

Під час судового розгляду позову відповідачами договірні відносини розірвано та неправомірне використання землі вартістю понад 4,8 млн. грн. припинено. Разом з тим, рішенням Рівненського апеляційного господарського суду підтверджено незаконність вказаного договору та його визнано недійсним з моменту укладення.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2200